Siirry sisältöön

Soittokunta juhlii arktisen grooven tahdittamana 130-vuotista taivaltaan

Arktista Groovea – Soittokunnan 130-vuotisjuhlakonsertti 12.11.2017

Puistotornin puhaltajat ja Música juhlistavat TTY:n soittokunnan 130-vuotisjuhlavuotta juhlakonsertissa 12.11.2017 klo 14 Hervannan elokuvateatterissa Tampereella.Konsertissa kuullaan suomalaisten ja muiden pohjoismaisten puhallinmusiikkisäveltäjien musiikkia 90-luvulta lähtien näihin päiviin asti.

Kantaesityksensä konsertissa saa Kari Karjalaisen tilausteos Suomi 100 alkusoitto. Se on orkesterin tilausteos näin Suomen juhlavuotena. Tilauksen yhteydessä esitettiin pieniä toiveita siitä, että sävellyksessä olisi hyvä kuulijoiden kuulla jotain olennaista Suomen historiaan liittyen.

”Tämä asettaa itse säveltämiselle hieman normaalia enemmän haasteita. Säveltäjällä kun ei ole edessään kuin tyhjä nuottiviivasto aloittaessaan työnsä. Omat haasteensa asettaa myös se, että sävellys ei saa olla liian vaikea soittoteknisesti. Näin käytännön muusikkona ymmärrän ja tiedän soittajien vaikeudet, jos täytyy kokoajan soittaa taitojensa ääripäässä. Tämä on otettu huomioon teosta tehdessä, sillä vain ammattiorkesterilta voidaan odottaa, että haastavatkin asiat osataan”, säveltäjä Karjalainen kertoo.
”En ryhdy tässä yhteydessä erittelemään tarkemmin mitä historian lehdiltä on sinne otettu, mutta tarkkaavainen kuulija löytää sieltä kyllä omansa. Halusin kirjoittaa musiikkia, joka on lainausmerkeissä sanottuna ’kuulijaystävällistä ja sujuvaa musiikkia’. Olen jättänyt pois kaiken kokeilun uutta etsien, mutta sointimaailma kuulostaa kuitenkin omalta itseltäni”, hän jatkaa.

Puistotornin puhaltajat ja Música toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi juhlistamaan suomalaista puhallinmusiikkihistoriaa!

Ohjelma

 

Puistotornin puhaltajat

Karjalainen Kari Suomi 100 Alkusoitto (kantaesitys)

Hylkilä Ilari Tristesse

Forsström Timo Castle Park -marssi

Música
Utbult Jan Tillbacka igen

Utbult Jan Hambo från Bohuslän

Rota Nino The Godfather
sov. Opaskar Peter

Utbult Jan Glöd

Utbult Jan Sjöstärnor

Utbult Jan Old Brazil

trad. Oh, when the saints
sov. Utbult Jan

Puistotornin puhaltajat

Hylkilä Ilari Kunniamarssi

Nissilä Antti Nordwärts

Karjalainen Kari Karjalan Kunnailla -fantasia

Puistotornin puhaltajat ja Música

Merikanto Oskar Työväen marssi

Arktista Groovea – TTY:n soittokunnan 130-vuotisjuhlakonsertti 12.11.2017 klo 14

Hervannan elokuvateatteri, Lindforsinkatu 1-3, Tampere

Käsiohjelma 5 euroa.

Vieritä ylös