Siirry sisältöön

TTY:n soittokunnan suurin kokoonpano, Puistotornin puhaltajat on perinteikäs, nuorekas ja elinvoimainen harrastajaorkesteri.

Puistotornin puhaltajat

Kokoonpano

Orkesteriin kuuluu tällä hetkellä noin 15 puhallin- ja lyömäsoittajaa. Vaskipuhaltajamme soittavat trumpettia, käyrätorvea, pasuunaa, baritonitorvea ja tuubaa. Puupuhallinkokoonpanoomme kuuluvat huilut, klarinetit sekä altto-, tenori- ja baritonisaksofonit. Jokaisen instrumentin soittajia on 1-4, riippuen kulloisestakin kokoonpanosta. Suurin osa soittajistamme on aktiivisia harrastajamuusikoita, joilla on soittokokemusta viidestä viiteenkymmeneen vuotta.

Toiminta ja esiintymiset

Orkesteri esiintyy vuosittain lukuisissa tamperelaisissa tilaisuuksissa, muun muassa Tampereen kaupungin perinteisissä itsenäisyyspäivän juhlassa ja joulurauhan julistuksessa Raatihuoneella. Orkesteri tekee yhteistyötä myös muiden puhallinorkestereiden ja kuorojen kanssa, viimeaikaisia konsertteja ovat olleet esimerkiksi klassisen musiikin konsertti Puhallinorkesteri Mansetin kanssa ja suomalaisen musiikin konsertti Turun Työväenyhdistyksen soittokunnan kanssa. Olemme esiintyneet myös Tampereen työväenyhdistyksen naiskuoro Miskantin kanssa useasti.

Puistotornin puhaltajien ohjelmisto onkin monipuolista sisältäen paitsi perinteistä myös uutta suomalaista ja kansainvälistä puhallinmusiikkia – rytmi- ja viihdemusiikkia unohtamatta. Yhdistyksellä on laaja nuotisto sisältäen musiikkia aina 1900-luvun alusta alkaen, sitä myös kartutetaan tarpeen mukaan vuosittain.

Jäsenenämme muusikon taitojaan pääsee kehittämään ammattilaiskapellimestarin johdolla, sillä Puistotornin puhaltajat harjoittelee aktiivisesti. Viikoittaiset harjoituksemme ovat torstaisin klo 19-21 Puistotornissa Tampereen työväentalolla (Hämeenpuisto 28, 4. kerros). Lisäksi järjestämme harjoitusleirejä ja ajoittain muitakin koulutustilaisuuksia, usein vierailevien ammattilaisten vetäminä. Esiintymisten ja harjoitusten lisäksi orkesterin on tarkoitus tarjota ennen kaikkea antoisa harrastus!

Etsimme jatkuvasti uusia soittajia vahvistamaan rivejämme ja nauttimaan yhteismusisoinnista! Soittokunta voi tarvittaessa lainata instrumentin käyttöön. Lue lisää soittajaksi-sivulta.

Kapellimestari

Puistotornin puhaltajien kapellimestarina toimii Tanja Karjalainen, joka toiminut orkesterin johdossa vuodesta 2013. Tanja valmistui musiikin maisteriksi Royal Northern College of Music -yliopistosta Manchesterista, Englannista vuonna 2004 pääaineenaan baritonitorvi. Pasuunalla hän on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta pedagogiksi vuonna 2005. Tanja konsertoi aktiivisesti ympäri Eurooppaa niin kamarimuusikkona kuin solistinakin.

Tanja Karjalainen

Kapellimestari Tanja Karjalainen

Hän on saanut ylistäviä kritiikkejä mm. Frankfurter Allgemeine Zeitungista ja Frankfurtes Neue Pressistä. Hän on tehnyt useita radionauhoja ja levytyksiä mm. Motette-Ursina -levymerkille. Hänen ensimmäinen soololevynsä urkuri Kalevi Kiviniemen kanssa julkaistiin kesäkuussa 2014. Tällä hetkellä Tanja Karjalainen työskentelee matalien vaskien lehtorina Pirkanmaan musiikkiopistossa ja johtaa useita orkestereita Pirkanmaan alueella. Lisäksi hän toimii vierailevana kouluttajana erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea.

Orkesterinjohtoa Tanja on opiskellut eri mestarikursseilla vuodesta 2011 ja vuonna 2014 hänet hyväksyttiin opiskelemaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon maisteriohjelmaan. Vuosien varrella häntä ovat opettaneet mm. Atso Almila, Robert Ambrose, Raine Ampuja, Peter Ettrup Larsen, Mark Heron, Petri Komulainen, Jorma Panula ja Juha Törmä. Keväällä 2017 Karjalainen teki orkesterinjohdon loppututkintonsa Rakuunasoittokunnan ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa.

 

Vieritä ylös